Побудова графіків математичних функцій в Google

Нещодавно, 5 грудня, на офіційному блозі пошукової системи Google, Аді Авідор (інженер і любитель математики), повідомив про новий цікавий для нас з вами функціонал.

Побудова графіків математичних функцій в Google

Від тепер ввівши на сторінках Google в полі пошуку одну або декілька (через кому) функцій, ми отримуватимемо не лише результати пошуку, але й інтерактивний графік цієї функції (або функцій, якщо їх було більше однієї):

Google видає графіки математичних функцій

Рух курсора миші призводить до руху точки активним графіком функції, у правому верхньому кутку постійно відображаються її координати. Наприклад, поточні приблизні координати активної точки (−0,21; 0,83).

Активну функцію можна обрати праворуч у верхньому кутку: кожен графік має свій колір, клік на бажаний зробить активною функцію, яка цим кольором позначена. Ліворуч зверху можна збільшити або зменшити загальний масштаб (+ та −), а також обрати одну із осей, масштаб якої буде мінятися скролом миші.

Аді Авідор згадує свій захват, коли його шкільний товариш приніс на уроки новенький графічний калькулятор, який з легкістю показував навіть складні графічні функції у той час як усі інші змушені були малювати графіки від руки. «Сподіваюсь, для студентів і любителів математики з усього світу цей досвід буде таким же магічним, яким для мене багато років тому став графічний калькулятор».

Ця функція пошуку від Google продовжила ряд корисних властивостей видачі. Так, уже давно діє калькулятор для простих і складних виразів, конвертер одиниць виміру, курси валют тощо.

Джерело: Google видає графіки математичних функцій,
Автор: Микола Костинян.

Ключові слова: , , , .